PROGRAMA I INSCRIPCIONS

Tria els filtres per acotar la teva cerca / VEURE TOT EL PROGRAMA
Entrada válida para un día

Entrada general - 1 dia

L'entrada permet l'accés al recinte firal i a les activitats de l'Auditori i l'Àgora. Els menors de 12 anys no paguen entrada i hauran d'anar acompanyats d'un adult. Els menors de 18 anys han d'entrar acompanyats per un adult. La inscripció a una activitat o més inclou una única entrada al recinte per al dia de l'activitat.

10,00
Entrada válida para 3 días

Entrada general - 3 dies

L'entrada permet l'accés al recinte firal i a les activitats de l'Auditori i l'Àgora. Els menors de 12 anys no paguen entrada i hauran d'anar acompanyats d'un adult. Els menors de 18 anys han d'entrar acompanyats per un adult. La inscripció a una activitat o més inclou una única entrada al recinte per al dia de l'activitat.

15,00
18.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 1
Disfrutar, Barcelona

Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas

Al costat dels seus col·legues Eduard Xatruch i Mateu Casañas, el també cuiner ha recreat tot un univers culinari per al gaudi que mereix ser compartit. D’aquí que junts promoguin una cosa i altra al Compartir de Cadaqués i al Disfrutar de Barcelona. El seu prolífic pas pel Bulli, al qual van dedicar més de 16 anys, encara s'adverteix en la trajectòria que van emprendre després pel seu compte i risc.

VEURE MÉS

 Sense renunciar ni a l'avantguarda ni als somnis, estan col·locant la seva esplèndida cuina d'autor al capdavant . D'aquí la seva imparable ascensió entre els millors restaurants del món com la seva incursió en destacats llistats i rànquings de referència mundial. Per ara ostenten dues estrelles Michelin, el 18è lloc en els World 's 50 Best i la motivació intacta per seguir creixent.
www.disfrutarbarcelona.com
TW @disfrutarbcn
IG @disfrutarbcn

Cuina, ciència i salut
20,00
18.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 2
Chocovic

Mario Masià & Pablo Galiana

Mario Masià és subcampió del Món de Gelateria el 2016 i campió d'Espanya el 2011 i un referent en la cuina del fred.

Pablo Galiana és professor de l’Associació Nacional de Gelaters Artesans i del Curs d’Expert Universitari en Elaboració Artesanal de Gelats per la Universitat d’Alacant.

VEURE MÉS

El mestre gelater és també gerent de les històriques gelateries Masià de San Vicente del Raspeig, on elabora i serveix cucurutxos i terrines de producte artesanal elaborat amb xocolates Callebaut. En aquest Fòrum, el seu taller versarà sobre la 'Visió de la pastisseria gelada', amb la lògica importància de la temperatura del producte final per al seu consum.

www.masiaheladeros.com
TW @mmbmario
IG @mario_masia_


Galiana és un dels gelaters més respectats per la seva sòlida base teòrica i tècnica. És a Gelats Galiana, a Port de la Selva (Girona) on pot aplicar tots els seus coneixements i posar en pràctica la seva creativitat. Actualment treballa en la cremositat i la intensitat de gust de les seves elaboracions i com influeixen en la degustació final. Durant el seu taller, al costat del també mestre Mario Masià, desvetllarà algunes de les claus de les seves receptes gelades.

www.gelatsgaliana.com
TW @pablo_galiana
IG @pablo_galiana

FÒRUM DOLÇ
20,00
18.11.2018 // 12.30 - 13.30
Agora
UDON

Asian Culinary Awards

Asian Culinary Awards – UDON & Fòrum Gastronòmic és el certamen, fruit de l'aliança entre UDON Noodle Bar & Restaurant i el Fòrum Gastronòmic, que buscarà la millor recepta de cuina asiàtica del país elaborada per un professional del sector.

VEURE MÉS

Aquest any el concurs estarà exclusivament obert a cuiners en actiu i a estudiants i professionals de la restauració. Els participants hauran d'elaborar un plat de cuina asiàtica, vàlid per ser present a la carta dels restaurants UDON, davant d'un jurat professional que valorarà la millor creació tenint en compte l’originalitat, l’harmonia, el contrast de sabors i la combinació d'ingredients. Els interessats a participar es podran inscriure a partir del 15 de setembre a través de la pàgina web del concurs . El guanyador i els dos finalistes obtindran premis per valor de 5.000 €. 

Premis i concursos
Lliure accés
18.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 1
yam'Tcha, París

Adeline Grattard

Rodamóns des de petita, la avui xef francesa va desenvolupar a consciència el seu paladar tastant cuines de mig món. El seu gust per la cultura culinària asiàtica i, en especial, per la que defensa el xinès Chi Wah Chan, v afer que augmentés la curiositat per aquesta fusió que avui emplata al parisenc Yamtcha.

VEURE MÉS

En aquest restaurant tenen tant en compte la proposta culinària com la carta de begudes on comparteixen protagonisme tes i vins. Grattard ha aconseguit certament en temps rècord no sols la primera estrella Michelin per a Yamtcha sinó també situar al restaurant entre les adreces de referència al París més gastronòmic.
www.yamtcha.com
TW @yamtchatweeter

20,00
18.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 2
Chocovic

Rafa Delgado

Malgrat la seva joventut, aquest cuiner de postres ha passat ja per alguns dels restaurants més respectats de Barcelona (Via Veneto, Alkímia, Espai Sucre ..). Va deixar la ciutat per seguir aprenent al costat de Nandu Jubany a Calldetenes, des d'on acaba de saltar a l'últim projecte dels germans Javier i Sergio Torres al barri barceloní de les Corts.

VEURE MÉS

En aquest Fòrum, el també ambaixador de la marca Chocovic i membre del col·lectiu 21 Brix aprofundirà en la pastisseria i gelateria que vesteix les postres de restaurant, la seva especialitat.

www.colectivo21brix.com/rafa-delgado
TW @chocoacademybcn
IG @rafadelgadosalvador ; @chocolateacademybcn

FÒRUM DOLÇ
20,00
18.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 3

Mariona Vilanova

Es va descobrir com a un talent precoç per a la cocteleria quan encara no tenia ni 20 anys i l'exemple del seu pare ben a prop va començar a encadenar un podi rere l'altre en les diferents competicions del sector que se celebren a tot el país.

VEURE MÉS

El 2017 va conquerir el campionat de cocteleria de Catalunya i va quedar subcampiona d'Espanya en les modalitats aperitiu i tiki. Docent del curs de cocteleria de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (BCN) i propietària del Nykteri's Cocktail Bar de Girona.

www.nykteriscocktailbar.blogspot.com

TW @nykcockbar

IG @nykteriscocktailbar

FÒRUM VI
20,00
18.11.2018 / 15.15 - 16.45
Auditori
LA VANGUARDIA

Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic

Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, actuació en directe dels cinc finalistes
El Premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, en col·laboració amb La Vanguardia, reconeix la tasca dels cuiners emergents que utilitzen producte de proximitat, tenen sensibilitat amb produccions ecològiques; col·laboren conjuntament amb productors locals i fan difusió d'aquest tipus de valors.

VEURE MÉS

 El guanyador es farà públic durant el Fòrum Gastronòmic Girona 2018 en una sessió a l'Auditori. Un jurat, format per professionals de diferents àmbits gastronòmics, és l'encarregat de fer la selecció de cinc candidats. La votació es realitza a través d'una enquesta a la pàgina web de La Vanguardia on es pot veure també un vídeo de presentació de cada candidat en el qual mostren l'elaboració d'una de les seves receptes.

Premis i concursos
Lliure accés
18.11.2018 // 15.30 - 16.10
Agora
Projecte Sepia

Boris Weitzman & Isaac Moya

La iniciativa del biòleg Boris Weitzman i el pescador Isaac Moya compleixen aquest 2018 tres anys de tasca encomiable per ajudar a millora el medi marí i, al mateix temps, l’economia social. Funda a la Costa Brava, el projecte permet sensibilitzar a la societat sobre la necessitat de respectar el mar i apostar per un turisme sostenible que afavoreixi la cria de sèpia i calamar a L’Escala i L’Estartit.

VEURE MÉS

Nombrosos pescadors de la zona han mostrat el seu recolzament al Projecte Sèpia facilitant el creixement i l’eclosió dels ous que arribaven a les xarxes.

www.projectesepia.com/projecte.php
TW @projectesepia

OFICIS
Lliure accés
18.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 1
LU Cocina y Alma, Jerez de la Frontera

Juanlu Fernández

Fidel escuder del també cuiner Ángel León fins aconseguir les tres estrelles Michelin per al restaurant Aponiente, Juan Lu Fernández defensa ara el seu propi projecte amb el qual afronta "nous camins".

VEURE MÉS

Està a Jerez i es diu Lu, Cocina y Alma; tota una declaració d'intencions per a qui entén l'ofici des de l’entrega absoluta. Juanlu i la seva parella Nilda viatgen al passat antològic de la cuina que practicaven clàssics com Carême i Escoffier per revisitar l'evolució de la gastronomia que arriba fins als nostres dies. Junts oferiran versions molt particulars de grans receptes que encara avui estan en l'adn de la gastronomia tradicional.

www.lucocinayalma.es

TW @juanlu_LU

IG @juanlu.lu ; @lucocinayalma

20,00
18.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 2
Chocovic

Miquel Guarro

Aquest pastisser s'ha format en algunes de les pastisseries de més renom de Catalunya. Des de la igualadina Targarona a la mítica Bubó de Barcelona.

VEURE MÉS

És el guanyador més jove del trofeu Lluís Santapau que el reconeix com a Millor Mestre Pastisser de 2013. Els reconeixements li han servit per gestionar la partida dolça de restaurants com el primer Dos Cielos dels Germans Torres; i més tard entrar a les cuines de la Chocolate Academy com a xef de Cacao Barry i és des d’allà des d’on ensenya les seves creatives propostes. En aquest Fòrum revelarà les últimes tendències en postres de restaurant, alhora que elabora diverses propostes davant dels assistents.

www.chocolate-academy.com
TW @miquelguarro ; @chocoacademybcn
IG @miquelguarro ; @chocolateacademybcn

FÒRUM DOLÇ
20,00
18.11.2018 // 16.45 - 17.10
Agora
Carriel dels Vilars

Carles Alonso

Així com tot vi té la seva ànima, la de Carriel dels Vilars pertany a l’emprenedor Carles Alonso. Després d’abandonar l’alta direcció de banca als anys 80 per començar des de zero establert a la petita aldea d’Els Vilars, Alonso s’ha convertit en una d’aquestes rara avis a qui seguir de prop. Especialment, per aquesta manera tan personal d’auto proveir-se, cultivar el seu propi menjar i elaborar vi natural a 250 metres sobre el nivell del mar.

VER MÁS

La història del negre Carriel dels Vilars és la d’un vi amb caràcter que respon a la personalitat del seu elaborador. Carles Alonso participa en aquest Fòrum per donar a conèixer la peculiaritat del seu nou ofici, tan passional com artesà.

www.carrieldelsvilars.com  
IG @carrieldelsvilars

OFICIS
Lliure accés
18.11.2018 // 17.00 - 17.15
Auditori

Premis InnoFòrum

Fòrum Gastronòmic Girona 2018 entregarà els Premis InnoFòrum  que són un reconeixement a la innovació en la gastronomia. Comptaran amb tres categories: producte més innovador, packaging més creatiu i gust més original. Consultar bases.

VEURE MÉS

Els productes concursants s'han d´haver presentat al mercat en els 12 mesos anteriors a l'edició del Fòrum Gastronòmic Girona 2018. Es necessari omplir el full d’inscripció per participar. 

Premis i concursos
Lliure accés
18.11.2018 // 17.15 - 18.15
Auditori
Celler de Can Roca, Girona

Joan Roca

És un dels pilars del Celler de Can Roca, paradigma de l’excel·lència a Girona. En l’actualitat, el seu restaurant ostenta tres estrelles Michelin i el segon lloc del podi dels millors del món.

VEURE MÉS

Joan és el gran dels germà gran, el primer en posar-se la jaqueta de xef quan gairebé tenia 9 anys per entrar a la cuina familiar que encara defensa la seva mare; i la cara més visible d’una saga gastronòmica de primer nivell. Al culinari del Celler prima el gust sobre totes les coses sense renunciar a la tècnica més avantguardista –com ho va ser en el seu dia la cocció controlada al buit- ni a l’influx “d’inspiracions properes” i altres cultures, visitades i revisitades, amb l’únic objectiu de provocar emocions. Aquestes inspiracions centraran la seva participació en aquest Fòrum.

www.cellercanroca.com 
FB: @ElCellerdeCanRoca
TW: @canrocaceller
IG:  @cellercanroca

Lliure accés
18.11.2018 // 17.30 - 18.30
Taller 1
Restaurant Xavier Pellicer, Barcelona

Xavier Pellicer

Després d'aprendre i consolidar els fonaments de l'alta gastronomia de clara influència francesa al costat de Santi Santamaria en l'extint Can Fabes, Xavier Pellicer va portar el restaurant Àbac del barceloní carrer Rec al lloc més alt, tant en termes culinaris com geogràfics.

VEURE MÉS

Obligat a començar de zero en el moment més àlgid de la seva carrera, va aconseguir posicionar en temps rècord la cuina vegetal i saludable que encara desenvolupa a Barcelona. Ho va fer primer al Celeri, per al qual va aconseguir una primera estrella Michelin; i ho fa ara al seu restaurant homònim.

www.xavierpellicer.com

IG @xavierpellicer restaurant_ @xavierpellicer

20,00
18.11.2018 // 18.00 - 18.40
Agora
Mas Corcó Pagesos Forners, Manlleu

Manel Macià & Ivan Hernandez

Mas Corcó Pagesos Forners és un projecte acabat d’estrenar al voltant del pa de pagès fet amb farines ecològiques provinents de blats antics. Al capdavant hi ha Manel Macià; un forner format a França, Ivan Hernandez; Debby Parris i Montse Niubó. Els ingredients, tan antics com obvis.

VEURE MÉS

Els del pagès, cereals (blats antics, xeixa, froment...) sense adobs sintètics ni pesticides químics mòlts al molí fariner d’Ylla de Vic dels que n’obté farina -poc blanca, amb segó i minerals-. Els del forner, un llevat mare de debò barrejat amb farina de cereals ecològics i aigua i el temps lent de les fermentacions.

OFICIS
Lliure accés
19.11.2018 // 10.30 - 13.15
Sala Petita
Vilar Riba

Fòrum Empresa

El Fòrum Empresa aborda temes interesants per al sector com l’optimització els recursos, la creació de nous productes i nous conceptes o els nous formats de negoci. I també desvetlla les claus de l’èxit dels millors empresaris de restauració del moment.

VEURE MÉS

Organitzat conjuntament amb el grup d’assessorament global per a empreses Vilar Riba 

FÒRUM EMPRESA
20,00
19.11.2018 // 11.00 - 11.30
Auditori
La Calèndula, Regencós

Iolanda Bustos

A La Calèndula, la sala i per extensió la cuina s’endinsen de forma natural i buscada al paisatge. Iolanda Bustos va canviar la ciutat (Girona) per l’interior (Regencós) precisament per buscar aquesta proximitat amb la natura que assorteix els seus plats.

VEURE MÉS

Sense gairebé barreres ni intermediaris, els plats presenten l’entorn com es percep des de la taula. Sense barreres ni ornaments innecessaris. Durant la seva ponència al Fòrum acostarà el culinari vegetal i floral amb el que tant s’identifica. A partir de tècniques ancestrals elabora condiments propis que, combinats amb ingredients silvestres, possibiliten una energia biodinàmica que es percep en la degustació.

www.lacalendula.net 
FB:@Iolanda.bustos.Xef
TW:@iolandabustos
IG: @iolandabustos

Lliure accés
19.11.2018 // 11.30 - 12.00
Auditori
A Tafona Casa de Xantar, Santiago de Compostela

Lucía Freitas

Assumida la cuina com a forma de vida, la cuinera gallega viu per i per a A Tafona, el restaurant que va emprendre fa ja 9 anys quan semblava tenir-ho tot gairebé en contra.

VEURE MÉS

Va treure forces de flaquesa i atorgà a Santiago de Compostela un altre temple de producte en el qual admirar i assaborir l’horta i el mar gallecs. La xef tracta a diari amb els seus proveïdors, amb els que encara s’emociona per mantenir viu l’ofici artesà. Aquest contacte quotidià amb els millors prescriptors de la seva feina fa que després traspuen frescor i honestedat en tots els seus plats.

www.restauranteatafona.com

TW @luciafreitas82

IG @atafonarestaurante

Lliure accés
19.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 1
Crudito, Madrid

Emil Samper

Nét i fill de pescadors, Emil va créixer aferrat a la cuina popular del mar que va valorar de la seva àvia. Per això se li donen especialment bé les calderetes i els arrossos mariners que va aprendre a cuinar de manera autodidacta.

VEURE MÉS

Després de gairebé tota una vida professional dedicada al sector audiovisual, el seu pas per MASTERCHEF com a segon classificat de la segona edició del programa li va brindar la possibilitat d'obrir el seu propi restaurant a Madrid. A Crudito explora totes les possibilitats i els matisos de la fusió a partir d'ingredients i cultures llunyanes. De manera sorprenent i convincent.
www.crudito.es
TW @ emilmchef2

Cuina, ciència i salut
20,00
19.11.2018 // 11.30 - 14.00
Taller 2
Chocovic

Enric Monzonís & Jaume Soldevila

Enric Monzonís és xef ef pastisser, actual professor de la Chocolate Academy i tècnic de Chocovic després de passar per les cuines dolces de restaurants com l'Àbac o Tiquets i per obradors referents com Hofmann, La Pastisseria o Yan Duytsche. I Jaume Soldevila és expert en I+D

VEURE MÉS

El seu tractament precís de la matèria primera i la seva contínua recerca del control del gust l'ha convertit en un expert coneixedor de productes com la fava de cacau. En el seu taller en el Fòrum al costat de Jaume Soldevila, expert en R + D, desenvoluparan el procés Bean to bar mitjançant el qual la fava de cacau passa a convertir-se en la xocolata.

http://www.chocolate-academy.com
TW:@enricmonzonis; @chocolateacademybcn
IG: @enricmonzonis; @chocolateacademybcn

FÒRUM DOLÇ
20,00
19.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 3

Juan Moll

És la mà dreta de Joël Robuchon per dirigir amb ordre i concert cada nova obertura a qualsevol lloc del món. El grup al que dóna nom el xef amb més estrelles Michelin del planeta té un autèntic i solvent gestor de sala.

VEURE MÉS

Coneixedor de la importància d'un bon servei perquè l'experiència gastronòmica sigui rodona, el valencià no escatima detalls ni gestos amables per fer sentir a cada client com si fos l'únic.

www.joel-robuchon.com

TW @jrobuchon

IG @joel.robuchon

FÒRUM VI
20,00
19.11.2018 // 12.00 - 12.30
Auditori
Monastrell, Alacant

María José San Román

Popular pel seu ampli coneixement del safrà, ingredient genuí de la paella valenciana; pels seus olis, els seus pans artesanals i, òbviament, pels seus arrossos. María José és una gran abanderada de la cuina mediterrània.

VEURE MÉS

Al seu restaurant Monastrell, una estrella Michelin al costat del port esportiu d’Alacant, aprofundeix en la posada al dia de la tradició amb creativitat i mestratge. Durant la seva participació al Fòrum parlarà de “Els colors de l’arròs”, a partir de l’elaboració de quatre receptes en les que parlarà de diferents tipus de gra i els condiments més oportuns per amanir-los, segons cada cas.

www.monastrell.com

TW @mariazafran @elmonastrell

IG @mariazafran

Lliure accés
19.11.2018 // 12.30 - 13.00
Auditori
Ca Na Toneta, Caimari

Maria Solivellas

Abans que la gastronomia esdevingués també espectacle, Maria Solivellas va decidir abaixar-se dels escenaris i abandonar les gires (teatrals i musicals) per apostar per la cuina familiar de Ca Na Toneta. Fins a aquest restaurant mallorquí pelegrinen clients de tota la vida i celebrities de mig món.

VEURE MÉS

Aquestes veneren precisament el compromís i l’ètica de Solivellas amb el territori on practica un culinari de kilòmetre zero. Cultius d’origen, fruits de collita pròpia, elaboracions casolanes com la mítica coca mallorquina que ja és una icona de la casa i una clara consciència ecològica i sostenible.

www.canatoneta.com

TW @canatoneta

IG @canatoneta

Lliure accés
19.11.2018 // 13.00 - 13.30
Auditori
La Salita, València

Begoña Rodrigo

En el pas del ballet clàssic a la cuina, la xef valenciana va canviar al mallot per la jaqueta i va conservar la seva enorme capacitat de sacrifici. Si Begoña Rodrigo fa una mirada enrere veu ja uns quants somnis acomplerts: des de l’apertura del restaurant La Salita a guanyar la primera edició de Top Chef; i liderar fins i tot nous projectes gastronòmics a València.

VEURE MÉS

Esforç, entrega i coherència de discurs cimenten la seva trajectòria, plena de plats vestits amb elegància. En aquest Fòrum centrarà la seva intervenció en els Vímets de la cuina valenciana, amb especial atenció a l’anguila i els cítrics en salaó.

www.lasalitarestaurante.com

TW @bego_lasalita

IG @bego_lasalita

Lliure accés
19.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 1
Miramar, Llançà

Paco Pérez

A l’Alt Empordà, a pocs minuts de França, hi ha el Miramar de Llançà on Paco Pérez concentra i deixa anar la seva vena creativa. El xef és un dels principals referents d'aquesta avantguarda que sí canvia la manera en què percebem la gastronomia.

VEURE MÉS

Tècnica al servei del gust, senzillesa i relat en cada plat formen la filosofia d'un Miramar, els tentacles del qual arriben ja també a Barcelona, Berlín, Manchester i fins i tot Polònia, on Paco Pérez signa la carta d'altres restaurants. El xef elabora seqüències de mossecs en experiències que motiven la reflexió i generen records induïts per la felicitat del moment.

www.restaurantmiramar.com

TW @miramar_p_perez

IG @pacoperezmiramar

20,00
19.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 3

Audrey Doré

Aquesta francesa és la primera dona en guanyar el premi al millor sommelier de Catalunya després de superar amb nota les diferents proves teòric-pràctiques de la competició. Per aconseguir-ho va comptar amb un mentor de luxe com és Josep Roca, de qui ha aprèn a diari al Celler de Can Roca.

VER MÁS

El seu triomf ha servit per posar en valor el paper de la dona en el món del vi, però també per reivindicar un ofici en el que tant preval la capacitat visual com l’olfactiva, l’auditiva, i fins i tot, com ella mateix diu, “la tàctil”. Com a sommelier de restaurant, Doré és partidària “d’escoltar al comensal” per orientar-lo en base a les seves expectatives.
www.cellercanroca.com
TW @canrocaceller
IG  @canrocaceller

FÒRUM VI
20,00
19.11.2018 // 13.30 - 14.00
Auditori
Sa Caleta, Rabat

Paula Casanovas & Flip Planas

Al costat de la seva parella, Flip Planas, Paula Casanovas es va convertir ràpid en la gran cuinera que segueix sent a dia d'avui. Després desenvolupar gairebé tota la seva carrera a Catalunya i ser la xef més jove en aconseguir, als 24 anys, la seva primera estrella Michelin per a Les Petxines de Lloret de Mar, porta ara un lustre instal·lada a Rabat.

VEURE MÉS

El restaurant Sa Caleta s'ha convertit en temps rècord en un dels bars de tapes de referència per degustar cuina espanyola al Marroc. Casanovas no ofereix ni esterificacions ni escumes ni mimètics sinó bon producte i ben servit.

Lliure accés
19.11.2018 // 15.30 - 16.10
Agora
L’Escairador

Maria Costa & Jordi Claramunt

La de Maria Costa i Jordi Claramunt és una de les idees emprenedores premiades durant la darrera convocatòria de l’Agència de Desenvolupament de la comarca del Berguedà. La seva missió té per objectiu convertir un petita finca agrícola en un espai autosostenible basat en el processat de cereals com el blat.

VER MÁS

Aquest Fòrum servirà novament de plataforma perquè ambdós puguin exposar el projecte de nova creació L’Escairador, inspirador en la cerca de nous camps d’acció en l’àmbit agrícola.

TW @adbergueda

OFICIS
Lliure accés
19.11.2018 // 15.45 - 16.45
Auditori
Casa Marcial, Arriondas

Esther & Nacho Manzano

La dels germans Manzano és una història que ve de lluny i que aquest any celebra el 25è aniversari de Casa Marcial, el restaurant familiar on encara s’encén la flama de la millor cuina contemporània asturiana.

VEURE MÉS

A l’aixopluc dels seus pares, ambdós vam aprendre la base de l’ofici per després emprendre cadascun pel seu cantó el seu propi camí. Esther ho va fer a La Salgar, una estrella Michelin a Gijón; i Nacho a Arriondas, seguint la tradició però actualitzant-la amb criteri, innovació, gust i memòria.

www.casamarcial.com

TW @lasalgar ; @nachomanzano

IG @esthersalgar ; @chefnachomanzano

Lliure accés
19.11.2018 // 16.00 - 17.00
Sala Petita

André Daguin

El veterà xef francès és un dels grans referents de la nouvelle cuisine que va inspirar i encara inspira a generacions de cuiners de tot el món. A càrrec del restaurant familiar Hotel de France, dues estrelles Michelin des de 1970 a Auch, va aportar a la gastronomia receptes d’ànec amb foie gras fresc i fins i tot amb nitrogen líquid que perdurarien fins avui.

VEURE MÉS

Condecorat amb la Legió d’Honor francesa, escriptor culinari i abanderat durant anys de la restauració que es porta a terme als establiments hotelers, sempre ha ofert una visió crítica i exigent sobre el sector, que també compartirà durant la seva participació en aquesta edició del Fòrum.

Cuina, ciència i salut
Lliure accés
19.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 2
Chocovic

Raul Bernal

Va arribar a la pastisseria "de casualitat", com confessa ell mateix quan mira enrere. Format en obradors d'Osca, la seva terra, i l'Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona, on amb els anys acabaria convertint-se en docent del centre.

VEURE MÉS

Ambaixador de la marca Chocovic i professor durant cinc anys de la Chocolate Academy. Guanyador del trofeu Lluis Santapau 2011 al Millor Mestre Xocolater d'Espanya. Raul s’ha fet un nom en el sector amb una proposta creativa.  
www.raulbernal.es
TW @raulbernalb ; @chocoacademybcn
IG @raulbernalb ; @chocolateacademybcn

FÒRUM DOLÇ
20,00
19.11.2018 // 16.45 - 17.25
Agora
Can Company, Mallorca

Xesc Reina

És el xarcuter titulat més popular de Mallorca, on elabora artesanalment els productes que exhibeix i distribueix a través de Can Company. Confrare de mèrit, professor de xarcuteria especialitzada i autor del Llibre de les Botifarres Crues, Xesc Reina és conegut sobretot per les seves sobrassades.

VEURE MÉS

Rescata de l'oblit varietats que es van deixar de consumir per adequar-les als gustos i paladars contemporanis. Durant la seva participació al Fòrum desgranarà les particularitats de cinc embotits tradicionals com la sobrassada precolombina, el paté clàssic o l'anomenada 'figatella', que també podran tastar els assistents.

www.cancompany.es

TW @xescreina

IG @xescreina

OFICIS
Lliure accés
19.11.2018 // 17.15 - 18.15
Auditori
BORAGó, Santiago de Chile

Rodolfo Guzmán

Del Sud d’una Amèrica Llatina que ha aconseguit situar merescudament al mapa gràcies al seu restaurant Boragó i el llibre que parla del seu treball, el xilè Rodolfo Guzmán es centra en el paisatge proper per reivindicar la matèria primera autòctona i la tasca dels petits productors

VEURE MÉS

Amb vocació antropològica i el ferm propòsit de deixar petja a través de les seves troballes i els seus plàstics plats, Guzmán innova, defensa el comerç just i fomenta una alimentació sostenible. En aquest Fòrum ...

www.borago.cl

TW @rgborago

IG @rgborago

Lliure accés
19.11.2018 // 17.15 - 18.15
Sala Petita
RICE!, Barcelona

Miguel Sánchez Romera

És una ment privilegiada per a l’alta cuina amb la qual sempre ha mantingut una especial relació d'amor-odi. Neuròleg amb ànima de cuiner, Miguel Sánchez Romera manté la seva lucidesa per igual a la consulta mèdica que a la classe universitària o en la proposta gastronòmica que porta ara per nom Rice.

VER MÁS

L'arròs com a ingredient bàsic per a l'alimentació saludable de mig planeta dóna sentit a la nova cuina de Sánchez Romera: colorista, estètica i per gaudir-la.

www.ricebysanchezromera.com

TW @ricebysanchez

IG @rice_sanchezromera

Cuina, ciència i salut
20,00
19.11.2018 // 17.30 - 18.30
Taller 1
La Taverna del Ciri, Terrassa

Artur Martínez & Marc Ribas

Aparcat per un temps el Capritx per poder reinventar-lo al seu gust, els cuiners Artur Martínez i Marc Ribas es van dedicar de ple a que La Taverna del Ciri veiés la llum a Terrassa. En aquesta “taverna a l’antiga” com prefereixen anomenar-la ells, reprenen junts la millor cuina popular en plats presents en qualsevol receptari tradicional i conegut per tots com els canelons de rostit, els macarrons a la barcelonesa, o la crema catalana.

VEURE MÉS

Ambles seves propostes demostren que ambdós se’n surten igualment bé en l’alta gastronomia com en que no entén de llistes o estrelles
www.latavernadelciri.com
TW @artur_martinez @mrcuines @tavernadelciri
IG @arturmartinez_capritx @madxef @latavernadelciri

20,00
19.11.2018 // 18.00 - 18.40
Agora
Sanmartí 1850

Àlex Castany

Empresa de referència en el tractament i venda de carns excepcionals que van des de les ecològiques a les especials, Sanmartí 1850 representa encara avui la qualitat de producte i servei que va donar a la marca Joana Gorina Turull des dels seus inicis. A dia d’avui, la sisena generació està al capdavant del negoci centenari, amb parada al mercat central de Sabadell.

VEURE MÉS

La seva presència al Fòrum suposa una ocasió única per poder diferenciar les diverses qualitats i procedències de producte així com la manera de treure’n el millor partit.
www.sanmarti1850.com
TW @sanmarti1850
IG @sanmarti1850

OFICIS
Lliure accés
20.11.2018 // 11.00 - 11.30
Auditori
Bo.TiC, Corçà

Albert Sastregener

Cuiner vocacional, Albert Sastregener va saber demostrar que tenia futur en la gastronomia tot i la inicial reticència familiar. Format a l'Escola d'Hostaleria de Girona, a Espai Sucre, i en restaurants de gairebé tot l'Empordà, va acabar finalment obrint Bo.Tic amb la seva parella Cristina a Corçà.

VEURE MÉS

Junts van rebre la seva primera estrella Michelin el 2009, si bé des de la seva obertura, a finals de 2007, defensen una cuina de producte local, senzilla i sense complexes. Durant la seva ponència en aquest Fòrum, el xef desenvoluparà la seqüència habitual que ressegueix el comensal del Bo.Tic: snacks. bar, estació, rostits i pastisseria.

www.bo-tic.com

TW @restaurantBoTiC

IG @restaurantbo.tic

Lliure accés
20.11.2018 // 11.30 - 12.00
Auditori
La Botica, Matapozuelos

Miguel Ángel de la Cruz

La d'aquest xef val·lisoletà és una cuina que guarda una estreta relació amb aquest entorn que revisita sense descans per reinterpretar la tradició local en els seus plats. Sensible envers la vegetació i les flors que es cultiven a la zona, Miguel Àngel de la Cruz és un naturalista entregat a la causa gastronòmica.

VEURE MÉS

El paisatge castellà lleonès és una font inesgotable d'inspiració, coneixement i riquesa. També els seus productes, culturalment associats a l'àmbit rural. Amb carn de xai sostenible i natural elaborarà diverses receptes d'alta cuina a partir de les parts menys utilitzades de l'animal.

www.laboticadematapozuelos.com

TW @macruzlabotica

IG @miguelangeldelacruzgarcia 

Lliure accés
20.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 1
Món Sant Benet, Sant Fruitós de Bages

Fundació Alícia

Alimentació, càncer i les recomanacions dietètico-culinàries concretes per a cada tipus de tumor.

VER MÁS

Fundació Alícia és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.

Cuina, ciència i salut
20,00
20.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 2
Chocovic

Abel Bravo

Originari de Múrcia, en els últims 16 anys ha adquirit gran experiència i coneixement treballant en prestigiosos restaurants i pastisseries com La Gloria, a Múrcia; o La Pastisseria i Bubó a Barcelona.

VEURE MÉS

En l'actualitat és ambaixador de Callebaut i propietari de la pastisseria Glea de Múrcia, on proposa al client sortir de la norma per tastar coses noves. Al seu taller del Fòrum, Abel Bravo compartirà precisament les innovadores tècniques que intervenen en el procés creatiu de les seves propostes.

www.chocolate-academy.com
TW - ; @chocoacademybcn
IG @abelbravochef ; @chocolateacademybcn

FÒRUM DOLÇ
20,00
20.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 3

Roger Viusà

Va tenir com a mentor a Josep Roca al Celler de Can Roca, on va treballar abans de ser guardià de la bodega del Roca Moo. D’allà va sortir per assumir altres estimulats reptes com el que a dia d’avui defensa al bar de vins Plaça del vi, 4 de Girona.

VER MÁS

Reconegut com a millor sommelier espanyol el 2007 i segon millor del món el 2008, Roger Viusà sempre té la referència justa per harmonitzar un plat però també un estat d’ànim. Centrat en els vins naturals per la seva “puresa” i les seves particularitats, es manté fidel al menys és més a l’hora d’assessorar sobre què beure a taula.
IG @roger_viusa

FÒRUM VI
20,00
20.11.2018 // 12.00 - 12.30
Auditori
Murri, Alacant

Nanin Pérez

Forma part d’una generació de grans talents amb restaurant propi. El de Nanín Pérez és Murri i està a Alacant, on es nodreix del producte i les receptes locals per versionar-les a la seva manera.

VEURE MÉS

Amb sentit i sensibilitat. Potenciant sabors tant en els vegetals com en els fons. Rodrigo de la Calle i Ricard Camarena han estat dos dels seus principals mestres i l'empremta de les seves personalíssimes cuines es fa evident a en qualsevol dels seus menús degustació.

www.grupomurri.com/restaurantes/murri

TW @nanin_perez

IG @naninperez

Lliure accés
20.11.2018 // 12.30 - 13.00
Auditori
Dos Pebrots, Barcelona

Borja García

Després d'un llarg periple de formació que el va portar a alguns dels millors restaurants del món; de Noma a Ryugin i Quique Dacosta, Borja García recala a la cuina vista del Dos Pebrots, el restaurant germà de Dos Palillos.

VEURE MÉS

La relectura singular que fa aquest establiment barceloní de la gastronomia antiga i la seva evolució a través dels temps provoca que el comensal redescobreixi sabors de sempre en tècniques de cocció desenterrades i avui més vigents que mai. Fermentats làctics, curats i salaons de peix i marisc ... tots ells seran protagonistes de la ponència del xef de Dos Pebrots.

www.dospebrots.com

IG @bor_jamon_iberico ; dospebrots

Lliure accés
20.11.2018 // 12.30 - 14.30
Sala Petita
Celler de Can Roca, Girona

Josep Roca

És el mag de les harmonies al Celler de Can Roca; tres estrelles Michelin i el segon millor restaurant del món. També és qui posar la nota líquida a les simfonies que interpreta juntament amb els seu dos germans al ja cèlebre establiment de Girona.Josep Roca és el sommelier de referència que xiuxiueja a les ampolles abans de destapar la seva essència i glosar de forma poètica cada copa.

VEURE MÉS

Un intel·lectual del vi que aconsegueix fer-ho intangible i acostar-lo al comú dels comensals. Acostumats a les seves lliçons magistrals al llarg de les diferents edicions del Fòrum, en aquest tornarà a compartir amb generositat el seu coneixement per delectar als assistents.
TW @joseppituroca
IG @joseppituroca

FÒRUM VI
40,00
20.11.2018 // 13.00 - 13.30
Auditori
Somiatruites, Igualada

David Andrés

De capità de la Selecció d'hoquei sobre patins a sous chef del restaurant Àbac i copropietari de Somiatruites, establiment que va obrir amb èxit a Igualada, la seva ciutat natal. David Andrés ho va deixar tot per la cuina, quan gairebé ni sabia què era la mise en place ni la juliana.

VEURE MÉS

Millor Jove Xef d'Espanya fins a tres ocasions consecutives (2015-17) ho ha après tot a base d'esforç, sacrifici i confiança en un mateix. El seu afany de superació no té límits, com tampoc la seva capacitat creativa i la seva passió per la gastronomia.
www.abacbarcelona.com  www.somiatruites.eu
TW @somiatruitesdo IG @somiatruitesdo

Lliure accés
20.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 1
L'Argine a Vencò, Dolegna del Collio

Antonia Klugmann

És una de les xefs més populars d'Itàlia, però no només per la seva participació com a jurat en l'edició italiana de MASTERCHEF sinó per practicar una cuina que enalteix tant les arrels del país transalpí com la tradició eslovena amb la qual conviu al seu restaurant L'Argine a Vencò.

VEURE MÉS

Va deixar el Dret per dedicar-se de ple a la gastronomia i fins i tot emprendre un primer projecte en solitari que a dia d'avui encara pilota amb èxit. Va aprendre tant i tan ràpid de forma autodidacta que aviat van arribar els reconeixements: en 2016, primera estrella Michelin, “Novità dell’Anno” per la Guia de Gambero Rosso; eel 2017 “Cuoca dell’Anno” per la guía Identità Golose …...

www.largineavenco.it

TW @antoniaklugmann

IG @antoniaklugmann

20,00
20.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 2
Chocovic

Sergi Vela

Amant del rigor, la ciència i l'excel·lència en la pastisseria, Sergi Vela ha forjat el seu estil durant el seu pas per alguns dels obradors més prestigiosos (Baixas, Escribà, Vilaplana, ...) fins a tornar a les aules, però aquesta vegada com a professor.

VEURE MÉS

En l'actualitat, compagina les seves classes a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona amb d’altres en altres escoles de renom com la Chocolate Academy. Gran perfeccionista i sempre buscant noves propostes, en aquest Fòrum aprofundirà sobre les possibilitats dels travel cakes, perfectes per complementar l'oferta de pastisseria de consum individual  

www.sergivela.com
TW -; @chocoacademybcn
IG @ sergivela73 @chocolateacademybcn

FÒRUM DOLÇ
20,00
20.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 3
Boia Nit, Cadaqués

Manel Vehí

És un dels coctelers de més projecció dins i fora del país. Format al Boia Nit, el negoci que la seva família té a Cadaqués, segueix emprenent a partir dels assessoraments que gestiona des de la seva pròpia empresa. Tant pot atendre un bar d'hotel com a un restaurant estrellat

VEURE MÉS

Defensa una cocteleria de baixa graduació, pocs ingredients i presentació cridanera. Crea sinergies amb la gastronomia en l'elaboració de cartes de destil·lats que mariden amb mossecs d'alta cuina, com ha fet ja al costat de xefs com Paco Pérez o Albert Adrià.

www.boianit.com

TW @boia_nit

IG manel.vehi ; @boianit

FÒRUM VI
20,00
20.11.2018 // 13.30 - 14.00
Auditori
Bardal, Ronda

Benito Gómez

Barcelonès d'arrels andaluses, Benito Gómez ha trobat a Ronda seu lloc al món. En aquesta localitat del sud ha demostrat el seu talent per a la cuina al Tragabuches primer i el Tragatá, després. La il·lusió pel projecte propi li va fer creure en Bardal, el restaurant que en només un any va aconseguir la seva primera estrella Michelin.

VEURE MÉS

La seva és una cuina de producte local que aposta pel menú degustació i la petita ració d'autor. També pel cultiu ecològic, que donarà els seus fruits a la Finca Rabadán durant els propers cinc anys.
www.restaurantebardal.com
TW @benitogomezbece IG bardal_

Lliure accés
20.11.2018 // 15.45 - 16.00
Auditori

Premis Josep Mercader

El Fòrum entrega els Premis Josep Mercader en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana.

Lliure accés
20.11.2018 // 16.00 - 17.30
Auditori

Pepe Solla & Iván Domínguez

Pepe Solla e Iván Domínguez a quatre mans

VEURE MÉS

PEPE SOLLA
El pes de la tradició a Casa Solla, el restaurant familiar de la Galícia interior que Pepe Solla va heretar per (re) escriure la seva pròpia història, va servir també per atorgar un nou enfocament a la cuina gallega. Membre fundador del Grupo Nove, compromès amb la seva terra i els seus petits productors, defensa una gastronomia aferrada de la mateixa manera al mar que al terrer. El culinari de Solla és summament identitari i conjuga a ritme de rock sabors d'avui i de sempre; els mateixos que va aprendre a reconèixer a la sala i que va acabar fent seus de manera autodidacta.
http://www.nove.biz/pepe-solla/es
TW @pepesolla
IG @pepesolla

IVÁN DOMÍNGUEZ
És un dels valors en alça de la nova cuina gallega que representa el col·lectiu Coruña Cuina. Format per joves sobradament preparats per a l'alta gastronomia, Iván Domínguez representa el caràcter menys indòmit d'una generació que vol posicionar Galícia on mereix. A Alborada, Domínguez desplega el seu potencial per a la creativitat i l'avantguarda a partir de productes humils o fins i tot bàsics d'un rebost mil·lenari. El xef combina a Corunya la taula i les estovalles davant del mar, amb les tapes de barra i cuina vista d’Arallo Taverna.
www.restaurantesalborada.com
TW @ ivandominguez32
IG @ipuntodominguez

Lliure accés
20.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 1

Isma Prados

Apartat dels platós televisius que li van proporcionar tanta popularitat a través dels programes de cuina per a tots els públics, el xef Isma Prados exerceix ara la docència com a professor associat de la Universitat de Barcelona, on imparteix l’assignatura de Disseny i Innovació del producte alimentari al grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, sota el paraigües de la Facultat de Farmàcia.

VEURE MÉS

És també autor de diversos llibres de receptes i ha estat a càrrec de les cuines de restaurants de Barcelona i Madrid. L’últim va ser el mític Lhardy, on va posar al dia la seva proposta gastronòmica.
www.ub.edu
TW @alimentacioub
IG @unibarcelona

Cuina, ciència i salut
20,00
20.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 2
Chocovic

Josep Mª Ribé

Actual director de la Chocolate Academy i coautor del llibre Four in One, no hi ha dia que no es dediqui a la formació en l’àmbit de la pastisseria i la xocolateria.

VEURE MÉS

La seva dilatada experiència en el sector li ha permès li ha permès forjar un estil propi que no s’entendria sense la seva visió a l’hora de pensar i crear les seves receptes. En aquesta edició del Fòrum, Josep Maria parlarà de la formulació en receptes on la xocolata és l’ingredient principal. I les seves creacions seran un bon exemple.

www.chocolate-academy.com
TW @jmribe82 ; @chocoacademybcn
IG @jmribe82 ; @chocolateacademybcn

FÒRUM DOLÇ
20,00
20.11.2018 // 17.30 - 18.30
Taller 1
Can Jubany, Calldetenes

Nandu Jubany

És probablement el xef que gestiona més restaurants d’èxit entre Catalunya, Balears i el continent asiàtic. Seguint l’estela del seu establiment homònim de Calldetenes (Osona), on es va iniciar quan encara era adolescent, Jubany ha obert recentment Pur i Impur, la cocteleria clandestina que complementa al restaurant.

VEURE MÉS

Aquesta darrera apertura s’adverteix com el desembarcament definitiu del xef a Barcelona després d’apostar per la fórmula de l’assessorament en projectes anteriors. Un repte que, liderat per Jubany, només podia ser de grans dimensions.

www.canjubany.com
TW @nandujubany
IG @nandujubany_oficial

20,00
20.11.2018 // 17.30 - 18.30
Auditori
ÀbaC, Barcelona

Jordi Cruz

L’avui popular jurat de MasterChef era encara menor d’edat (14 anys) quan va fer els seus primers passos com a cuiner al restaurant Estany Clar de Cercs (Barcelona).

VEURE MÉS

Format a l’Escola Superior d’Hosteleria de Manresa, Cruz ostenta diversos títols que avalen el seu talent per a la cuina, entre els que destaca el primer lloc del Campionat d’Espanya per a Joves Xefs el 2002. Tres estrelles Michelin per Àbac, al que va arribar després d’aconseguir la primera estrella per a l’Angle, restaurant que va obrir a Sant Fruitós del Bages per traslladar-se més tard a Barcelona. En aquesta ciutat, Cruz està al darrere de la carta del Ten’s, local que complementa el conjunt de la seva oferta d’altra cuina. 

www.abacgroup.barcelona
FB: @ABaCRestaurantHotel
TW:  @jordicruzmas 
IG:  @jordicruzoficial

Lliure accés
18.11.2018 // 12.30 - 16.00
RESTAURANT

Menú 15 euros - Diumenge 18 nov

El menú inclou un plat, postres i beguda

15,00
18.11.2018 // 12.30 - 16.00
RESTAURANT

Menú 25 euros - Diumenge 18 nov

El menú inclou primer i segon plat, postres i beguda

25,00
19.11.2018 // 12.30 - 16.00
RESTAURANT

Menú 15 euros - Dilluns 19 nov

El menú inclou un plat, postres i beguda

15,00
19.11.2018 // 12.30 - 16.00
RESTAURANT

Menú 25 euros - Dilluns 19 nov

El menú inclou primer i segon plat, postres i beguda

25,00
20.11.2018 // 12.30 - 16.00
RESTAURANT

Menú 15 euros - Dimarts 20 nov

El menú inclou un plat, postres i beguda

15,00
20.11.2018 // 12.30 - 16.00
RESTAURANT

Menú 25 euros - Dimarts 20 nov

El menú inclou primer i segon plat, postres i beguda

25,00
ACTIVITATS EXPOSITOR
19.11.2018 // 11.30 - 12.00
Agora
Ostras Sorlut
18.11.2018 // 17.30- 18.30
Taller 2
Aigües de Vilajuïga
19.11.2018 // 12.30 - 13.00
Agora
Torry Harris
19.11.2018 // 13.30 - 14.00
Agora
Foods for Tomorrow
20.11.2018 // 13.30 - 14.30
Agora
Interovic
20.11.2018 // 16.00 - 16.30
Agora
Massegur
20.11.2018 // 12.30 - 13.00
Agora
Ràpita

© Fòrum Gastronòmic S.L. | T 93 883 30 45 | T. 972 213 234 I info@forumgastronomic.com I fira@forumgastronomic.com 
Ctra. de Sant Hipolit a Manlleu s/n 08560 Manlleu (Barcelona - España)
 Nota legal | Nota técnica | Política de Cookies | Política de Devoluciones | Política de Venta